Vitajte na našich stránkach!

Výhody a nevýhody zliatiny FeCrAl

Zliatina FeCrAl je veľmi bežná v elektrickom vykurovacom poli.

Pretože má veľa výhod, má samozrejme aj nevýhody, preštudujte si to.

Výhody:

1, teplota použitia v atmosfére je vysoká.

Maximálna prevádzková teplota zliatiny HRE v elektrotermálnej zliatine železo-chróm-hliník môže dosiahnuť 1400 ℃, zatiaľ čo teplota zliatiny Cr20Ni80 v elektrotermálnej zliatine niklu a chrómu môže dosiahnuť 1200 ℃.

2, dlhá životnosť

Pri rovnakej vysokej prevádzkovej teplote v atmosfére môže byť životnosť prvku Fe-Cr-Al 2-4 krát dlhšia ako životnosť prvku Ni-Cr.

3, vysoké povrchové zaťaženie

Pretože zliatina Fe-Cr-Al umožňuje vysokú prevádzkovú teplotu a dlhú životnosť, povrchové zaťaženie súčiastok môže byť vyššie, čím sa nielen rýchlejšie zvýši teplota, ale šetrí sa aj zliatinové materiály.

4, Dobrá odolnosť proti oxidácii

Štruktúra filmu oxidu Al2O3 vytvorená na povrchu zliatiny Fe-Cr-Al je kompaktná, má dobrú priľnavosť k substrátu a nie je ľahké spôsobiť znečistenie v dôsledku rozptylu.Okrem toho má Al2O3 vysoký odpor a teplotu topenia, čo určuje, že film oxidu Al2O3 má vynikajúcu odolnosť proti oxidácii.Odolnosť proti nauhličovaniu je tiež lepšia ako Cr2O3 vytvorený na povrchu zliatiny Ni-Cr.

5, Malá špecifická hmotnosť

Špecifická hmotnosť zliatiny Fe-Cr-Al je menšia ako pri zliatine Ni-Cr, čo znamená, že pri výrobe rovnakých komponentov je hospodárnejšie použiť zliatinu Fe-Cr-Al ako zliatinu Ni-Cr.

6, vysoký odpor

Odpor zliatiny Fe-Cr-Al je vyšší ako u zliatiny Ni-Cr, takže pri navrhovaní komponentov je možné zvoliť väčšie zliatinové materiály, čo je výhodné na predĺženie životnosti komponentov, najmä pre jemné zliatinové drôty.Keď sa vyberú materiály s rovnakými špecifikáciami, čím vyšší je odpor, tým viac materiálu sa ušetrí a tým menšia bude poloha komponentov v peci.Okrem toho je odpor zliatiny Fe-Cr-Al menej ovplyvnený spracovaním za studena a tepelným spracovaním ako u zliatiny Ni-Cr.

7, Dobrá odolnosť voči síre

Železo, chróm a hliník majú dobrú koróznu odolnosť voči atmosfére obsahujúcej síru a keď je povrch znečistený látkami obsahujúcimi síru, zatiaľ čo nikel a chróm budú vážne erodované.

8, lacná cena

Železo-chróm-hliník je oveľa lacnejší ako nikel-chróm, pretože neobsahuje nedostatok niklu.

 

Nevýhody:

1, Nízka pevnosť pri vysokej teplote

Jeho plasticita sa zvyšuje so zvyšujúcou sa teplotou.Keď je teplota nad 1000 ℃, materiál sa pomaly roztiahne v dôsledku svojej vlastnej hmotnosti, čo spôsobí deformáciu prvku.

2, Ľahko získate veľkú krehkosť

Po dlhšom používaní pri vysokej teplote a ochladzovaní v peci pri raste zrna skrehne a v studenom stave sa nedá ohnúť.

3, magnetické

Fekálna zliatina bude nemagnetická nad 600 °C.

4, Odolnosť proti korózii je slabšia ako zliatina nicr.

 

Ak máte ďalšie informácie, vitajte a diskutovajte s nami.

Môžeme vyrobiť asi 200 ton výrobkov z fekálnej zliatiny, ak potrebujete, neváhajte nás kontaktovať.

 

 


Čas odoslania: 12. apríla 2021